Шефът на Ла Лига каза на Барселона как може да привлече Меси

02 Юни 2023 08:35
Шефът на Ла Лига каза на Барселона как може да привлече Меси Снимка: БГНЕС

Барселона продължава своята борба за привличането на Лионел Меси, но клубът е изправен пред множество трудности, като трябва да спази и финансовия феърплей и изискванията на Ла Лига. Преговорите за завръщане на аржентинеца, който ще напусне Пари Сен Жермен като свободен агент това лято, напоследък са в застой.

В момента Барселона не е в състояние да предложи договор на Меси, тъй като от Ла Лига все още не са одобрили техния план за жизнеспособност, който взема предвид трансферните планове на клуба за това лято. Това разочарова Меси, който има краен срок да договори условията с Барселона, тъй като има оферта и от клуба от Саудитска Арабия от Ал Хилал, както и интерес от страна на Интер Маями.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас е представил ясно какво Барселона трябва да направи, за да привлече Лионел Меси, според каталунското издание „Sport“.

„Барселона знае какви усилия трябва да положат и правилата, които трябва да следват с плана за жизнеспособност. Положението им трябва да се наблюдава повече от два сезона. Тук се намесваме ние. Те скоро ще имат отговор на плана си. Те са наясно с всичко. За да подпишат играчи, другите трябва да напуснат и те трябва да спасят каквото могат от финансова гледна точка. Те работят, а ние ги контролираме. Това е нашата роля“, заяви Тебас.