ФК Лион търси своите нови футболни звезди

04 Юни 2023 09:25
Школата на ФК Лион стартира набиране на деца от 6 до 15 години за попълване на своите отбори Школата на ФК Лион стартира набиране на деца от 6 до 15 години за попълване на своите отбори www.PlovdivskiNovini.bg

Школата на ФК Лион стартира набиране на деца от 6 до 15 години за попълване на своите отбори. Ръководството на отбора кани момчета и момичета в съответните възрасти на безплатни проби. Всички ще бъдат топло посрещнати и ще получат приятелско отношение! 

 

Треньорите от ФК Лион са ентусиазирани и очакват своите нови звезди.  Целите на "лъвовете" са децата да спортуват, да израстват физически, духовно и психически и да се забавляват правейки, това което им харесва, защото... Футболът е по-добрият начин да пораснеш! 

 

Футболен клуб Лион 2017 – Пловдив е сдружение с нестопанска цел, създаден през август 2017г, с цел децата да получат равен шанс, за да могат да развиват своето физическо и психическо укрепване, а на ред с тях и развитие в спортна и футболна насоченост!

 

Тренировъчният процес се извършва на два терена – Маломерен изкуствен, който се намира на територията на училище „ Душо Хаджидеков“ – втора база и голям терен с естествена трева на територията на ВСИ – до плувния басейн! И двата терена са с осветление и позволяват използването им целогодишно, също така това дава възможност тренировките на децата да бъдат провеждани в удобен за тях час, който не пречи на тяхното образование, което е от изключително голямо значение за ръководството на ФК Лион. 

 

Редом с петте отбора момчета в клуба, "лъвовете" развиват и отбор момичета, които все по – осезаемо се налагат с качества и умения наред с момчетата на тяхната възраст! "Имаме амбицията, ентусиазма и възможностите да създадем няколко отбора съставени изцяло от момичета, които да участват в ежегодните девически турнири, организирани под егидата на БФС.", споделят от ръководството на ФК Лион.  

 

Целта на "лъвовете" е да създадат една от най-качествените и бързо развиващи се школи, за млади футболни таланти в България.

"Искрено вярваме, че когато се работи правилно и с идея за децата, могат да се постигнат високи резултати. В началото започнахме с 10-15 деца, а в рамките на няколко години броят им е драстично увеличен. Тук е мястото да благодарим на нашия генерален спонсор FROTCOM за цялостното изграждане на осветление на терена ни на ВСИ, и с гордост носим името им върху нашите представителните екипи на всеки мач! Искаме да благодарим също така на всички партньори, които застават зад нас и зад децата най-вече осигурявайки им всякакви спортни пособия и удобства, с които тренировъчният процес да бъде максимално ефективен и приятен, а именно Транспорт енд Спедишън, Бъдеще 2015, ПИМК, Демиров Транс, Сиракови, хотел Визуализа, Тарос трейд, Петков Адс/Art web, Михалково, Tot Poko, Динамик електрик груп, Светомаркет и много други!", заявяват от ръководството на ФК Лион