ЦСКА-София започва пролетния дял на „Васил Левски“

06 Окт 2023 10:22
ЦСКА-София започва пролетния дял на „Васил Левски“ Снимка: Plovdivskinovini.bg

Новината за полученото разрешение за реконструкция на стадион „Българска армия“ логично води до въпроса кога ще започне тя. „Тема Спорт“ научи, че конкретни действия ще бъдат предприети най-късно по време на зимната пауза в първенството, но не е изключено това да се случи и по-рано. До края на есенния дял ЦСКА-София има шампионатни домакинства на Арда, Хебър, Етър и Лудогорец, както и евентуален 1/8-финал за купата. Той ще предшества сблъсъка с орлите, който може да се окаже последен за „Армията“ в настоящия му вид. Червените със сигурност ще стартират пролетния полусезон на „Васил Левски“, където ще домакинстват, докато трае реконструкцията.

Работата по „изнасяне“ на чашата на сегашния стадион и събарянето му ще бъде завършена в рамките на няколко месеца, а след това за общо 18, до лятото или есента на 2025-а, новото съоръжение по план трябва да е готово.

През това време отборите от детско-юношеската школа, които сега използват игрищата пред „Армията“, ще се преместят отчасти на базата в Панчарево (по-големите възрасти), както и на други игрища из София.