Черно море пречупи Крумовград във Варна

26 Ное 2023 19:59

Черно море победи трудно с 3:2 Крумовград в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. „Моряците“ поведоха с 3:0 и може би си помислиха, че са пречупили съперника, само че гостите успяха да върнат интригата с две попадения. Все пак играчите на Илиан Илиев стигнаха до трите точки, макар и да остана лошия привкус от успеха.

След спечелените три точки „моряците са втори в класирането на efbet Лига с 39, на 2 зад лидера ЦСКА - София. Крумовград е 11-и с 18. Отборът на Станислав Генчев е в серия от четири поредни загуби.

В 15-ата минута Мазир Сула преодоля съперник със страхотен финт около централната линия на терена. Той напредна с топка в крака и изведе Атанас Илиев. Таранът отигра с едно докосване, като намери Васил Панайотов на границата на наказателното поле. Той беше абсолютно непокрит и с прецизен удар по земя не остави шансове на Благой Макенджиев. Топката влетя в долния десен ъгъл.

В 44-ата минута домакините направиха решаваща крачка към крайния успех. Мазир Сула отново имаше ключова роля в попадението. Той проби прекрасно отляво, навлезе в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас. Алекс Фернандес изпревари защитниците на Крумовград и от близко разстояние нямаше как да пропусне. С мощен удар той почти скъса мрежата.

В 52-ата минута варненци до голяма степен сложиха точка на спора с трети гол. Алекс Фернандес овладя, нагласи си топката на левия крак и вкара гол-красавец. Благой Макенджиев замръзна на място и само изгледа топката, която навести горния му ляв ъгъл.

В 67-ата минута Крумовград намали изоставането си. Гостите организираха добра атака отдясно. Алекс Колев свали центриране към Димитър Тонев, който пласира топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Четири минути преди изтичането на редовното време Крумовград върна интригата в мача с втори гол в мрежата на Дюлгеров. Тонев изведе в коридор Алекс Колев. Неговият изстрел в близкия ъгъл срещна десния страничен стълб. Отбитата топка отиде на пътя на Божидар Кацаров, който от метър-два нямаше как да пропусне. Първоначално попадението не беше зачетено заради засада, но такава нямаше. ВАР се намеси и гостите намалиха изоставането си до само един гол.