Министър Димитър Илиев присъства на 30-ия конгрес на Европейската гимнастика

01 Дек 2023 13:43

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев присъства на 30-ия конгрес на Европейската гимнастика, който се провежда в София на 1 и 2 декември. Страната ни организира този форум за втори път след 2019 г., като домакин на събитието е Българската федерация по гимнастика. В конгреса участват над 153 делегати от 45 държави.
„Радвам се, че страната ни има възможността отново да приеме голямото европейско гимнастическо семейство. Провеждането на конгреса у нас е оценка за работата на нашите федерации, администриращи гимнастически спортове, които работят активно за развитието им през последните години“, заяви министър Илиев.
Илиев подчерта, че България е страна с богата история и големи традиции в гимнастическите дисциплини. По думите му всяка година нашата държава се справя отлично с организацията на редица престижни състезания – световни и европейски първенства, световни купи и др.
„Убеден съм, че всеки от Вас ще допринесе изключително много с професионализма и работата си за развитието и популяризирането на гимнастическите спортове на Стария континент“, обърна се министърът на младежта и спорта към делегатите.
Приветствия към делегатите във форума отправиха президентът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов, който е и министър на спорта на Азербайджан, кметът на София Васил Терзиев и президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев.