Славия обърка сметките и на ЦСКА-София (ВИДЕО)

01 Дек 2023 20:04

Славия и ЦСКА-София завършиха 1:1 в мач от 19-я кръг на efbet Лига. В 67-а минута Мартин Георгиев имаше малшанса да си отбележи автогол, а в 86-а минута Роберто Райчев се възползва от неориентираната отбрана на "червените" за за изравни резултата. Имаше и спорни ситуации в мача, като дузпа за Славия бе отменена, а гол на ЦСКА-София също не бе зачетен.

След това равенство ЦСКА-София остава на първа позиция с 42 точки, докато Славия е на 10-а позиция с 21 пункта на сметката си.

В началните минути двата отбора си размениха по една опасна атака. Първо "белите" осъществиха набег по дясното крило, но Махмутович изчисти в корнер пас към намиращия се зад него Дост. Секунди по-късно Хайнц се откъсна отдясно в половината на домакините, но не сполучи с подаването към свой съотборник.

В 18-ата минута Фаетон се измъкна отдясно и намери Назон пред границата на наказателното поле. Таранът на гостите комбинира в ляво, където бе Хайнц. Норвежецът шутира по земя, но Вуцов улови.

В 27-ата минута Славия пропусна най-чистото положение до този момент. Хайнц позволи да му отнемат топката, след което последва бърза атака за "белите". Тя завърши с подаване в наказателното поле, където Дост се озова очи в очи с Бусато при заложена топка на около десетина метра фронтално срещу вратата, но защитникът стреля в аут.

Само 180 секунди по-късно Николов направи още по-сериозен пропуск, тъй като не успя да вкара от 7-8 метра след подаване на Тасев отляво и намеса на Петров. Последва корнер за домакините. Центрирането по земя се отби в дясната греда, след като Вион се размина с топката в опит да я изчисти. Последва добавка на Тасев, а Бусато изби.

Гостите, които играха в черно, отговориха с пробив на Фаетон, който върна към Назон. Хаитянинът се завъртя на 180 градуса и отправи силен удар над вратата.

В 44-ата минута Славия получи дузпа за съприкосновение на Махмутович срещу Керчев. ВАР арбитърът Ивайло Стоянов обаче привика Тренчев да види отново ситуацията и 11-метровият наказателен удар бе отменен.

Малко по-късно, в даденото от съдията продължение на първата част, Турицов отправи параболичен удар от над 25 метра, който Вуцов изби в корнер. След неговото изпълнение Линдсет вкара с глава. Първоначално Тренчев призна попадението, но Стоянов пак го извика и след проверка с ВАР главният съдия отсъди фал за игра с ръка на Назон.

В 63-ата минута Тони Тасев се опита да изненада Густаво Бусато от пряк свободен удар, но бразилецът успя да се намеси, след което спаси удар и на Дост.

Броени секунди след това появилият се като резерва Емил Стоев пробва късмета си с удар от воле, но изпълнението му премина покрай десния страничен стълб на Бусато.

В 67-ата минута ЦСКА-София откри резултата, като пак Джонатан Линдсет отново бе в центъра на ситуацията. Тибо Вион върна топката в наказателното поле. Мартин Георгиев не се намеси по добър начин и прати топката в собствената си врата. Попадението бе разглеждано с ВАР за евентуална засада на норвежкият полузащитник на "червените", но в крайна сметка голът бе признат и така отборът на Нестор Ел Маестро излезе откри резултата.

7 минути по-късно Линдсет изведе Иван Турицов на хубава позиция, но десният бранител прати изстрела си високото над вратата на домакините.

В 78-ата минута "армейците" имаха отлична възможност да отбележат втори гол. Матиас Фаетон намери абсолютно непокрития Марселино Кареасо в наказателното поле, но ударът с глава на халфа бе неточен.

В 86-ата минута Роберто Райчев изравни резултата. "Белите" разиграха на късо разстояние и Ертан Томбак центрира към Роберто Райчев, който буквално с първото си докосване прати топката във вратата на ЦСКА-София.