Каква драма! Арсенал победи инфарктно Лутън в нов голов трилър от Премиър лийг

06 Дек 2023 00:37

Отборът на Арсенал постигна много драматичен успех над Лутън като гост с 4:3 в двубой от 15-ия кръг на Висшата лига на Англия.

Футболистите на Микел Артета записаха четвърта поредна победа в първенството и събраха актив от 36 пункта на първото място в класирането. Лутън е 17-и с 9 точки.

В 20-ата минута Букайо Сака влезе в наказателното поле, намери нахлуващия Габриел Мартинели и той с изстрел в обратния ъгъл се разписа за 0:1.

Домакините изравниха пет минути по-късно, когато Габриел Ошо отбеляза попадение с глава след ъглов удар - 1:1.

В края на пъравта част гостите възстановиха преднината си. Бен Уайт влезе в наказателното поле и центрира, а Габриел Жезус прати топката в мрежата с глава - 1:2.

Лутън изравни в 49-ата минута след нов корнер, при който Илая Адебайо надскочи Давид Рая и прати топката във вратата му - 2:2.

''Шапкарите'' направиха резултата 3:2 в 57-ата минута. Рос Баркли бе намерен отляво и с плътен изтрел осъществи пълния обрат в полза на домакините.

Играчите на Арсенал изравниха три минути по-късно. Габриел Жезус изведе Кай Хаверц очи в очи с Камински, а германецът намери мрежата - 3:3.

В последната минута на добавеното време Мартин Йодегард прати прецизно центриране в пеналта и там Деклан Райс с глава донесе драматични, но много ценни три точки за ''артилеристите'' - 3:4.

В следващия кръг Лутън приема Манчестър Сити, а Арсенал е гост на Астън Вила.