ФИФА може да наложи големи санкции на Бразилия

25 Дек 2023 15:07

Международната футболна централа – ФИФА, предупреди Бразилската футболна конфедерация за възможни санкции, включително отстраняване от участие в международни състезания, поради потенциална намеса в избора на новия ръководител на организацията, съобщава „AP“.

ФИФА е заинтересована страна в предстоящите избори за президент на бразилския футбол на мястото на Едналдо Родригес, тъй като смята решението за неоснователно и заплашва да наложи санкции на конфедерацията, включително отстраняване на бразилския национален отбор от участие в международни турнири. На 7 декември съдът в Рио де Жанейро отстрани Родригес от работа за Бразилската футболна конфедерация. ФИФА смята това решение за нарушение на собствената си харта за ненамеса на държавните органи.

Изборите за нов шеф на бразилския футбол са насрочени за януари 2024 година.

„Това също ще означава, че представителите, отборите и клубовете на CBF вече няма да имат право да участват в международни състезания, докато спирането е в сила“, се казва в открито писмо на световната централа.

От ФИФА ще изпратят своя специална делегация в Бразилия, която ще пристигне на 8 януари. Ако изборът на нов президент на местната федерация бъде направен преди това, то тогава ще последват наказания за бразилския футбол.

Main Menu