Тервел Пулев: Дано след всички неуспехи получим световната титла

22 Фев 2024 14:30

Тервел Пулев обяви, че ще се боксира на галавечерта на 30 март в „Арена София“. Както бе обявено главният двубой ще е за световната титла на WBA в тежка категория. В него един срещу друг се изправят по-големият брат на Тервел – Кубрат срещу актуалния носител Махмуд Чар.

„Радвам се, че съм част от тази галавечер, която ще влезе в историята. Искам да кажа моите лични впечатления от моята си гледна точка. Впечатлявам се от Кубрат. В много случаи вървя по неговите стъпки и го наблюдавам как се движи в кариерата си. Всички видяхме как два пъти се опита да стигне до върха в тежка категория. Това бяха уроци за него и за мен. Затова съм благодатен, че и сега съм тук част от едно невероятно шоу“, коментира Тервел.

„За мен е привилегия. Ако се замислим какво предстои, бихме го оценили. Това е битка за световна титла между две големи имена в тежка категория. Тренираме постоянно. В добра форма сме и мисля, че се очакват едни хубави мачове. Фокусът ще е върху главната среща. Бих се радвал и ние да сме световни шампиони. Това е дългогодишен труд и дано след всички неуспехи я получим и ние“, добави той.

„Преживяваме всяко едно камъче по пътя. Хората, които говорят негативно, са част от живота, от спорта, от всяко нещо, в което има трудности. Когато имаме критики, се опитваме да се подобряваме. За мен те винаги са за добро. Това ни кара да тренираме и да гледаме грешките си. Това мога да кажа. Надявам се скоро да стане ясен моят опонент, така че да бъде обявен“, каза още Тервел Пулев.