Беломъжев спечели сребърен медал в спринта на Световната купа по ски ориентиране в Естония

23 Фев 2024 16:46
Беломъжев спечели сребърен медал в спринта на Световната купа по ски ориентиране в Естония Снимка: Bulgarian Orienteering Federation

Станимир Беломъжев спечели сребърен медал в спринта от Световната купа по ски ориентиране в Хааня (Естония). Двукратният шампион на планетата остана на 9 секунди от титлата след като финишира за 17:11 минути, срещу 17:02 минути за победителят Никлас Екснтрьом (Финландия). На трето място се нареди Апо Випола (Финландия), който изостана със 17 секунди от своя сънародник.

В надпреварата при жените участничката на две олимпиади в ски бягането Антония Григорова нямаше ден и завърши на 25-ото място. Тя остана на 3:28 минути от златната медалистка Юдита Траублайте (Литва) – 18:07 минути, която изпревари с 5 секунди световната шампионка Магдалена Олсон (Швеция).

Много силно представяне записа другата българка - Андрея Дяксова, която влезе в топ 15. Талантливата ни състезателка завърши на 11-та позиция с изоставане на 2:07 минути от Траублайте.

Програмата на световната купа по ски ориентиране в Естония продължава утре с преследването, а в неделя е средната дистанция.

При мъжете участват 62 състезатели, а при жените - 44.