Министърът на спорта посети лекоатлетическия клуб на Локомотив (СНИМКИ)

29 Фев 2024 12:04
Министърът на спорта посети лекоатлетическия клуб на Локомотив (СНИМКИ) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Министърът на спорта Димитър Илиев беше на посещение в лекоатлетическия клуб на Локомотив. На събитието присъстваха и директор отдел ''Младежки дейности и спорт'' Иван Запрянов и зам.-министърът на спорта Даниела Дашева. 

Министърът беше посрещнат от президента на клуба Атанас Атанасов, мениджърът Веница Атанасова, треньорите Златозар Атанасов и Ивайло Русенов, най-добрите състезателки на Локомотив - сребърната медалистка от ЕП в зала през 2015-та година и четвърта на СП на открито през 2016-та година Габриела Петрова и Пламена Миткова - световна шампионка до 20 години през 2022-ра година. В залата дойдоха и почетният президент на футболния Локомотив Христо Бонев и спортният директор на клуба Илко Пиргов, които подариха на Илиев артикули на "смърфовете".

Повод за срещата беше лекоатлетическата писта, която се нуждае от обновяване на стойност 200 хил. лв. Припомняме, че Локомотив прави и корпус към залата със съблекални, бани, тоалетни, административни стаи, който е почти готов и ще бъде открит скоро.

"Пистата е по проект на министерството на спорта с 50% финансиране. Проектът е одобрен както от страна на министерството, така и от страна и на Общината и в най-скоро време пистата ще бъде подновена и ремонтирана. Пловдив е с огромни традиции в леката атлетика и тук са излезли един от най-големите спортисти на България. Има го професионализма, има и таланти, а от тук нататък трябва да се създадат подходящите условия за подготовка. Надявам се да имам възможност да се видя и с кмета на града Костадин Димитров, за да можем да обсъдим други спортни проекти свързани с Пловдив", заяви Димитър Илиев. Проектът е за 50% финансиране по програмата, а останалата част за проекта следва да бъдат осигурени като съфинансиране от страна на Общината.