Фен на ЦСКА - София изпратил 6 въпроса до НАП за дълговете на Левски, получил отговори на 5 от тях

20 Мар 2024 16:32

Фен на ЦСКА - София е изпратил 6 въпроса до НАП за дълговете на Левски и е получил отговори на пет от тях. Това се е случило през лятото на миналата година, като запалянкото се е позовал на закона за достъп до обществена информация. Преди два дни привърженикът на "червените" предостави кореспонденцията си с НАП и на Sportal.bg.

Ето какво пита той и как му отговаря изпълнителният директор на Националната агенция по приходите:

По въпрос No1. и въпрос No2. Левски има ли ново разсрочване към НАП? Ако има такова от кога е и кой го е разписал?

Към 01.06.2023 г. няма издавано ново, респ. няма действащо разрешение за разсрочване на публични задължения на „ПФК Левски“ АД по реда на глава 22 „Отсрочване и разсрочване“ от ДОПК.

По въпрос No3. От кога старото разсрочване не е актуално и е прекратено поради неплащане от ПФК Левски?

Издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публични задължения на „ПФК Левски“ АД по реда на глава 22 от ДОПК не е в сила, считано от 26.03.2020 година.

По въпрос No4. За кои месеци за 2022 и 2023 г. не са плащани вноски към НАП?

След 26.03.2020 г. дружеството е продължило да извършва ежемесечни плащания по образуваното в НАП изпълнително дело, чийто размер не е достатъчен за пълно погасяване на дълга му и са разпределяни съобразно правилата на ДОПК.

По въпрос No6. Защо, след като не са плащани толкова много вноски не са начислили цялата сума към НАП и целия дълг да стане изискуем веднага и накуп както е по закон?

Както беше посочено в отговора по въпрос 3, издаденото през 2019 г. разрешение за разсрочване на публични задължения на „ПФК Левски“ АД по реда на глава 22 от ДОПК не е в сила, считано от 26.03.2020 г., поради което дължимите суми по същото са станали незабавно изискуеми, съгласно чл. 187а, ал. 3 от ДОПК.

ОТКАЗВАМ предоставянето на достъп до информация относно въпрос No5. Колко са реалните задължения неплатени за 2022 г. и 2023 г. към НАП?

Припомняме, че от началото на тази година Левски вече има подписано споразумение с НАП, а преди известно време “сините” заявиха, че смятат да погасят цялата главница към своя дълг до средата на април 2024 година, с което значително да облекчат финансовото си състояние.

Main Menu