Тунчев отказал на Локомотив Сф

26 Мар 2024 08:25

Бившият треньор на Арда Александър Тунчев е отклонил предложението на Локомотив София да застане начело на тима, разбра „Тема Спорт“. 42-годишният наставник не е искал да поеме отбор в заключителната фаза на сезона и ще изчака за предложения през лятото. Той бе уволнен от кърджалийци след поражението от Левски с 0:4 на „Герена“ в края на февруари и на негово място бе назначен Николай Киров.

Бъдещето на Данило Дончич начело на железничарите изглежда е предрешено и е много възможно да се стигне до неговата смяна преди края на шампионата. Феновете също вече по-силно недоволстват от състоянието, в което се намира отборът в момента. Столичани са 13-и с актив от 25 точки и са много близо до опасната зона. Ръководството на червено-черните вече разглежда различни кандидати за поста му. Сега на Локо София предстои тежка серия от мачове – домакинство на ЦСКА-София и визита на Черно море. На 9 април (вторник) Локо Сф приема Берое. Очаква се столичани да имат нов наставник именно за двубоя със заралии. Не е изключено това да бъде легендата на българския футбол Красимир Балъков.

Треньорският казус бе коментиран наскоро и от собственика на клуба Иван Василев. Той не каза, че ще има рокада на наставника Данило Дончич, но и не отрече, че може да се стигне до такава.

„Засега няма да сменям треньора, но всичко е възможно. Никой не може да каже какво ще се случи. Все пак остават два месеца до края на сезона. Дали ще се намери някой, който да се навие да поеме отбора за такова време? Към момента няма изгледи за смяна, но много неща може да се случат във всеки един момент – дори довечера, утре или след няколко дни. В живота нищо не е сигурно“, заяви Василев.

Main Menu