Интер докосва титлата след безпроблемна победа над Емполи

02 Апр 2024 08:48

Интер се наложи над Емполи с 2:0 на „Джузепе Меаца“ в мач от 30-ия кръг в италианската Серия А. Този успех бе под №100 за старши треньора Симоне Индзаги начело на тима от Милано. Федерико Димарко даде аванс на „нерадзурите“ в 6-ата минута, а Алексис Санчес сложи точката на спора с попадението си в 81-вата минута на срещата.

След този успех Интер вече има 79 точки и продължава да бъде убедителен лидер в Серия А, като вече е изключително близо до титлата, тъй като първият преследвач в лицето на Милан е на 14 точки от „нерадзурите“ 8 кръга преди края. Емполи продължава борбата за своето оцеляване, като тимът е на 18-то място с 25 точки, колкото има и първия над опасната зона – Фрозиноне.

Домакините можеше да поведат още в 4-ата минута, но вратаря изпревари Лаутаро Мартинес. Две по-късно "нерадзурите" вече бяха напред в резултата. Алесандро Бастони намери по чудесен начин Федерико Димарко, а крайният защитник с удар с левия крак вкара за 1:0.

В 16-ата минута Маркюс Тюрам закъсня със секунда, за да засече центриране отляво. Малко след това шут на Бастони срещна гредата.

В началото на втората част Емполи опита да потърси изравнителен гол, но Интер не позволяваше на съперника да затрудни Емил Аудеро. Постепенно домакините отново започнаха да атакуват, като удар на Николо Барела профуча покрай гредата. Малко по-късно Бенжамен Павар не намери целта.

В 81-ата минута Интер стигна до втори гол. Резервата Дензъл Дъмфрис напредна отдясно и пусна прострелно подаване към друг играч, появил се от резервната скамейка Алексис Санчес, който от на празна врата вкара за 2:0.