Лудогорец взе своето срещу ЦСКА 1948

11 Апр 2024 20:44

Отборът на Лудогорец победи с 1:0 ЦСКА 1948 в отложен мач от 8-я кръг на efbet Лига. През първото полувреме не видяхме попадения в Бистрица, а разградчани на два пъти уцелиха греда.

Единственото попадение дойде в 83-ата минута и бе дело на Матиас Тисера. Така "орлите" постигнаха 11-а поредна победа в първенството, след като спечели всички шампионатни срещи от началото на пролетния дял, а към тях се прибавят и успехите на Лудогорец в последните два кръга през 2023-а година. Така тимът, воден от Георги Дерменджиев, е с девет точки преднина на върха.

ЦСКА 1948 пък остава без победа в официален мач от началото на календарната година. "Червените" са седми с 39 точки след 28 кръга.

Мачът започна при топло за сезона време и повече задържане на топката в полето на домакините. В 12-ата минута Тодор Неделев създаде първата опасност за гол. Бившата звезда на Ботев (Пловдив) изпълни опасно фаул отдясно, но вратарят на "червените" от Бистрица Петър Маринов реагира както трябва и изби в корнер.

В 19-ата минута Диниш Алмейда пропусна да открие резултата. Португалският централен защитник на Лудогорец посрещна с глава центриране отляво, но топката премина на около половин метър над вратата на домакините.

В 25-ата минута Якуб Пьотровски отне топката от Педриньо, като "червените" имаха претенции за извършено нарушение. Сигнал от съдията Валентин Железов не последва, което накара Радослав Кирилов да извърши фаул точно в центъра на игрището. Последва бърз пас на Тодор Неделев към Руан Секо, който напредна към рамката на Петър Маринов и стреля. Ударът на нападателя на шампионите обаче намери напречната греда.

В 36-ата минута Тодор Неделев нагласи топката на левия си крак и от средна дистанция потърси далечния ъгъл на рамката зад Петър Маринов. 23-годишният вратар на ЦСКА 1948 не мръдна и изгледа изстрела, който, за негов късмет, премина на сантиметри от целта.

Втората част започна с удар на Талис, който Падт успя да избие в корнер. В 50-ата минута Бойчев намери Стив Фуртадо, който центрира към Радослав Кирилов, но Падт успя да улови удара с глава на капитана на "червените".

В следващите минути Лудогорец подложи ЦСКА 1948 на натиск, но играчите на Георги Дерменджиев не успяха да затруднят Петър Маринов.

В 61-ата минута Падт показа добър рефлекс, избивакйи мощен изстрел на Педриньо.

В 70-ата минута Квадво Дуа бе намерен в наказателното поле, но не успя да отиграе достатъчно добре, а Маринов се намеси страхотно, спасявайки с крак. Минута след това Дуа стреля с глава, но покрай вратата.

Лудогорец успя да поведе в резултата в 82-ата минута, когато влезлият като резерва Матиас Тисера бе оставен непокрит в наказателното поле и отблизо наказа Маринов за 0:1.

Main Menu