Ливърпул се провали срещу Кристъл Палас след куп пропуски на ''Анфийлд''

14 Апр 2024 18:19

Ливърпул допусна загуба с 0:1 от Кристъл Палас в двубой от 33-ия кръг във Висшата лига. Срещата може да се окаже от голямо значение в битката за титлата, в която са още Манчестър Сити и Арсенал.

Още в 14-ата минута Еберечи Езе откри резултата след многоходова комбинация и добър завършващ удар.

След инкасираното попадение "мърсисайдци" започнаха да доминират и да създават атаки, които доведоха до няколко 100% положения за гол. С огромни пропуски се отчетоха Дарвин Нуньес, Диого Жота, Мохамед Салах и Къртис Джоунс.

Така футболистите на Клоп загубиха мача и остават на трето място със 71 точки, колкото има и Арсенал, но "топчиите" са с мач по-малко. Лидер остава Манчестър Сити със 73 пункта.

Кристъл Палас пък събра 33 точки и вече е 14-и.

Преди началото на двубоя с минута мълчание бяха почетени жертвите от трагедията на “Хизбъро” от преди 35 години. Алисон Бекер се завърна на вратата след отсъствие от около 10 седмици. Бразилецът трябваше да се намесва на два пъти още в първата минута. Първо той пресече опасно центриране, а след това хвана топката след слаб удар на Езе. Кристъл Палас стартира доста активно и успяваше да затрудни домакините. Първата добра атака на мърсисайдци дойде в осмата минута и бе завършена със слаб удар на Нунес.

В играта на Ливърпул нямаше достатъчно синхрон и се допускаха нетипични грешки. В 14-ата минута защитата на домакините изгледа отблизо многоходова комбинация на лондончани, която завърши с подаване на Мичъл към Езе, който откри резултата. Три минути по-късно Палас бе много близо до втори гол. След подхлъзване на Ван Дайк Матета излезе сам срещу Алисон и го прехвърли, но Анди Робъртсън успя да стигне до топката и да я изчисти на голлинията.

До средата на първата част тимът на Клоп имаше проблеми да създава положения, но в един момент вдигна темпото и стигна до няколко опасни ситуации за няколко минути. След центриране на Робъртсън се стигна до разбъркване в наказателното поле, което завърши с удар на Ватаро Ендо в гредата. Секунди по-късно отново Робъртсън проби отляво и насочи топката към Луис Диас. Колумбиецът я засече с акробатичен удар, но Хендерсън направи отлично спасяване. Мак Алистър пропусна добър шанс. Той спечели нарушение малко пред наказателното поле, но при изпълнението не прехвърли стената.

Кристъл Палас продължаваше да играе отлично и да стига с лекота до вратата на Алисон. Бразилецът отрази удар с пета на Матета след поредната прекрасна атака на гостите, но в ситуацията бе вдигната засада. След това Олисе провали още едно отлично нападение на “орлите”. Той трябваше да завърши атаката, но не спря добре топката и тя отиде в ръцете на Алисон. Малко преди почивката Нунес не успя да намери Диас или Салах при бърза атака, но се оказа, че е имало и засада.

В 56-ата минута Дарвин Нуньес стреля от добра позиция в наказателното поле, но Хендерсън показа добър рефлекс и изби. След около четвърт час Върджил ван Дайк се извиси над отбраната на Палас след центриране от корнер, но не уцели очертанията на вратата.

В 73-ата минута Диого Жота получи брилянтен пас в наказателното поле и стигна до удар, който бе блокиран.

Секунди след това Жан-Филип Матета нанесе опасен удар, но Алисон изби със сетни сили.

В 76-ата минута Къртис Джоунс се прицели добре и шутира добре, но за негово съжаление топката премина покрай левия страничен стълб. В 87-ата минута Харви Елиът стреля с глава, но Хендерсън пас спаси.

В добавеното време на срещата Мохамед Салах получи елегантно подаване в наказателното поле и нанесе опасен удар, който бе блокиран от бранител на и топката излезе в ъглов удар, от който не последва нищо сериозно.