Крумовград се наложи над Славия в Коматево и излезе шести (СНИМКИ И ВИДЕО)

19 Апр 2024 22:30
Крумовград се наложи над Славия в Коматево и излезе шести (СНИМКИ И ВИДЕО) Снимки: Plovdivskinovini.bg

Крумовград победи Славия с 2:0 у дома в двубой от последния, 30-и кръг на редовния сезон в efbet Лига.

Домакините поведоха в резултата, когато Клайдер Машедо центрира добре отляво и в наказателното поле Серкан Юсеин прати топката в мрежата на Светослав Вуцов. Минута преди края на първото полувреме Патрик Луан завърши страхотна атака на Крумовград през центъра и направи резултата 2:0. В 84-ата минута Вячеслав Велев бе изгонен с директен червен картон за опасно влизане в краката на Иван Минчев.

С тази победа хората на Станислав Генчев събраха 44 точки и се изкачиха до 6-ото място, което ще запазят, ако ЦСКА 1948 не спечели мача си от кръга срещу Локомотив Пловдив. „Белите“ пък са 10-и с 33 точки, колкото има и 11-ия Берое, но заралии имат мач по-малко, който е гостуване срещу Левски.

В 11-ата минута Иван Минчев стреля от фаул точно под гредата, но Янко Георгиев подложи своята ръка и изчисти. След това Емил Стоев прати топката в аут от границата на наказателното поле. В 18-ата минута центриране от корнер създаде суматоха в наказателното поле на домакините. Топката е отби в крака на Владимир Николов и беше уловена от Янко Георгиев.

Най-чистото положение за Крумовград дойде в 23-ата минута. Ренан Арияш стреля от въздуха доста коварно в долния десен ъгъл на вратата. Светльо Вуцов показа страхотен рефлекс и с една ръка спаси, а при добавката Джуниет Али имаше възможност да се разпише. От голлинията Мартин Георгиев успя да изчисти и да запази равенството.

В 27-ата минута Чунг фаулира Шимич и можеше да получи втори жълт картон за това си влизане, но главният съдия Радослав Гидженов го пожали. В 36-ата минута Крумовград поведе в резултата. Отлично центриране на Джуниет Али от левия фланг намери напълно сам в наказателното поле Серкан Юсеин. Халф влезе между защитниците и засече с крак от близко разстояние до голлинията.

С няколко докосвания през центъра Крумовград матира Славия за втори път. Серкан Юсеин получи топката и с едно докосване я отклони към набралия скорост Патрик Луан, който се шмугна между защитниците и излезе сам срещу вратаря. Последва удар, при който Вуцов нямаше какво да направи.

Още на почивката Славия можеше да се оттегли с три гола пасив. Страхотен шут на Вячеслав Велев от движение премина на сантиметри от дясната греда.

В 61-а минута Роберто Райчев получи извеждащ пас, след което финтира добре, но Вуцов спаси. При добавката Сораков успя да се разпише, но попадението бе отменено поради засада.

Пет минути по-късно домакините организираха добра атака отляво, като топката бе пратена на точката на дузпата, където Октай Юсеин връхлетя върху нея, а ударът му бе силен, но не бе точен. В 79-а минута Октай Юсеин видя празното пространство и опита изстрел от дистанция, но Светослав Вуцов внимаваше и улови.

Малко след това отбита топка попадна в Исак Соле, който овладя и веднага шутира с десния си крак, а кълбото се отклони в левия страничен стълб, като Роберто Райчев можеше да направи добавка на опразнената врата, но не уцели целта.

В 86-а минута Вячеслав Велев извърши грубо нарушение, при което фаулира Иван Минчев, а съдията реши да му покаже директен червен картон. След преглеждане с ВАР решението на арбитъра бе потвърдено.

Main Menu