Ювентус сбърка срещу Каляри

20 Апр 2024 00:09

Отборите на Каляри и Ювентус не се победиха в мач от 33-ия кръг на италианската Серия ''А''. Срещата между двата тима завърши при резултат 2:2.

Домакините от Сардиния записаха второ поредно равенство в шампионата и се намират на 13-ото място с 32 точки. ''Старата госпожа'' също стигна до второ поредно реми в първенството. Футболистите на Масимилиано Алегри са трети с 64 пункта.

Каляри беше близо до гол в 28-ата минута, когато Алберто Досена стреля опасно с глава, но кълбото се отби от ръката на Бремер. Първоначално съдията подмина положението, но след сигнал от ВАР промени решението си и даде дузпа. Зад топката застана Джанлука Гаетано, който не сбърка - 1:0.

Домакините отбелязаха втори гол от дузпа чрез Джери Мина. Това се случи в 36-ата минута. Съдията отсъди дузпа заради нарушение на Шчесни срещу Шомурадов.

В 62-ата минута гостите върнаха едно попадение, след като Душан Влахович изпълни прекрасно пряк свободен удар.

''Старата госпожа'' изравни резултата в 87-ата минута, когато Алберто Досена първо сбърка, а след това кълбото бе пратено към Кенан Йълдъз, който центрира отлично на метър пред голлинията, където именно защитникът в желанието си да изпревари Влахович прати топката в своята врата - 2:2.

В следващия кръг Каляри гостува на Дженоа, а Ювентус посреща Милан.

Main Menu