Пирин спъна Черно море във Варна

20 Апр 2024 17:31

Пирин Благоевград и Черно море не се победиха в двубой от последния 30-и кръг от редовния сезон, завършвайки 0:0 на стадион "Христо Ботев".

След като победиха ЦСКА-София през изминалата седмица, "орлетата" взеха точка и друг тим от топ 3 в борбата си за оцеляване.

Момчетата на Олександър Бабич се намират на 12-ото място с 30 точки. Варненци остават втори засега с 62, но при успех на ЦСКА-София над Арда в Кърджали "червените" ще завършат редовния сезон на второ място.

Гостите започнаха срещата по-активно и в осмата минута Васил Панайотов шутира от далечно разстояние, но Ковальов внимаваше и изби в ъглов удар. Малко след това и Пабло Гарсия изпробва рефлекса на вратаря на благоевградчани, който и този път се отличи с добро спасяване.

В 19-ата минута Ковальов трябваше да се намесва за трети път от началото на мача, след като Мазир Сула се озова на добра стрелкова позиция около границата на наказателното поле.

В средата на първото полувреме удар на Росен Стефанов с глава премина над целта. В 27-мата минута Пирин беше близо до това да открие резултата с първото си по-опасно положение. Асен Дончев центрира към Юго Комано, но изстрелът на последния не намери очертанията на вратата.

Малко след като измина половин час игра от началото на двубоя Асен Дончев получи страхотно извеждащо подаване, но шутът му по диагонала не беше точен.

Само осем минути бяха нужни на гостите, за да застрашат вратата на Ковальов и след почивката. Илиан Илиев - младши получи топката на крилото и влезе навътре. Офанзивният футболист нагласи кълбото на левия си крак и стреля, но встрани от целта.

Петнайсет минути преди края на мача Юго Комано получи хубаво подаване, но взе неправилно решение и топката стигна до ръцете на Иван Дюлгеров.

Пет минути по-късно Уеслен Жуниор чукна топката към Пабло Гарсия. Халфът за пореден път стреля от разстояние, но Ковальов отрази и този шут.

В заключителните минути Васил Панайотов стреля мощно от въздуха, но точно пред голлинията Венцислав Бенгюзов сложи крак на пътя на топката и спаси своя тим.

Main Menu