Спектакъл в Мюнхен! Байерн и Реал оставиха развръзката за реванша

01 Май 2024 00:09

Байерн Мюнхен и Реал Мадрид изиграха поредния изключително интересен мач помежду си и завършиха при равенство 2:2 на „Алианц Арена“ в първа полуфинална среща от Шампионска лига. Домакините стояха по-добре на терена в по-голямата част от мача, докато гостите бяха по-ефективни. Реал поведе, Байерн обърна, а след това испанците изравниха. Винисиус се отчете с две попадения, а Лерой Сане и Хари Кейн се отчетоха с по едно попадение.

"Кралете" поведоха в 24-ата минута с гол на Винисиус след гениален пас на Тони Кроос. Баварците стигнаха до светкавичен обрат през втората част - в 54-ата минута Джамал Мусиала вкара страхотен соло гол, а три след това Хари Кейн се разписа от дузпа. В 83-ата минута Винисиус вкара втория си гол в мача, също от 11-метров наказателен удар.

Така всичко ще се решава в реванша на „Сантиаго Бернабеу“, който е идната сряда, 8 май, от 22:00 часа българско време.

Байерн създаде първата възможност в мача още преди да изтече първата минута. Льорой Сане получи прекрасен пас от Хари Кейн в наказателното поле и стреля към вратата, но Андрий Лунин бе заел добра позиция и спаси.

В 6-ата минута и Хари Кейн имаше възможност да обстрелва вратата на съперника, като ударът му бе точен, но твърде слаб, за да затрудни украинския страж.

Минута след това отново Сане напредна с топка в крака и шутира силно, но този път над напречната греда.

Домакините продължиха да са доста агресивни и в 9-ата минута Кейн видя, че Лунин е напуснал вратата си и реши да опита да го прехвърли с удар от центъра, като не бе далеч от целта, но прати топката малко над вратата.

В 12-тата минута Томас Мюлер проби почти до аутлинията и върна за Джамал Мусиала в пеналта, който веднага стреля към вратата, но отново неточно.

Четири минути по-късно отново се откри шанс пред Мусиала да стреля към вратата на Лунин, този път изстрелът му бе по земя, но отново без успех.

Първият удар към вратата на Мануел Нойер бе отправен от Винисиус. Това се случи в 21-вата минута, когато той получи топката при заучено разиграване след корнер и реши да стреля от малък ъгъл, но крайно неточно.

В 24-тата минута гостите откриха резултата с първата си реална възможност. Тони Кроос разсече защитата на съперника с прекрасен пас, с който изведе Винисиу Жуниор очи в очи с Мануел Нойер и бразилецът хладнокръвно реализира за 0:1.

Голът подейства като студен душ за домакините и устремът им бе спрян за близо десетина минути, в които те не можеха да организират нищо по-опасно пред вратата на Лунин. Чак в 38-ата минута при едно центриране от корнер Горетцка стреля с глава, но над напречната греда.

Доста по-добра възможност за баварците имаше в 42-рата минута, когато Хари Кейн отправи силен удар от фаул, който обаче профуча встрани от левия стълб.

Осем минути след почивката баварците изравниха резултата. Конрад Лаймер подаде към Лирой Сане на левия фланг. Крилото проби към наказателното поле и с левия крак забоде топката в близкия ъгъл. Шутът беше много силен и Андрий Лунин не успя да се намеси.

Реал Мадрид продължи да действа неубедително и в следващата атака Лукас Васкес препъна Джамал Мусиала в наказателното поле, а съдията показа бялата точка. В 57-ата минута Хари Кейн се нагърби с изпълнението и хладнокръвно залъга Лунин, за да направи пълен обрат в срещата.

В 79-ата минута Винисиус Жуниор отново надбяга защитата и се измъкна на стрелкова позиция. Този път ударът беше от малък ъгъл и Нойер успя да се позиционира добре и да избие в корнер.

Четири минути по-късно Родриго беше повален в накзателното поле и Клеман Тюрпен показа бялата точка за втпри път, но този път в полза на Реал Мадрид. Титулярният изпълнител Винисиус затвърди силната си игра през този сезон и с точен удар изравни резултата - 2:2.