Весела Лечева ще представи българската кандидатура за ЕП по стрелба през 2026 година след Великден

02 Май 2024 11:49
Весела Лечева ще представи българската кандидатура за ЕП по стрелба през 2026 година след Великден Снимка: БГНЕС

Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще представи българската кандидатура за Европепйското първенство по стрелба през 2026 година след Великденските празници. Тогава пристига делегация на Европейската федерация, която ще има среща с министъра на младежта и спорта Георги Глушков, а след това ще отпътува за Бургас, за да види възможностите на "Арена Бургас", инфраструктурата и хотелската база.

"Надявам се нашите гости да останат доволни от видяното и да можем след дълги години да приемем и голям спортен форум в спортната стрелба", коментира Весела Лечева.

Българските състезатели вече могат да използват и обновеното стрелбище в квартал "Гео Милев" в София, което след мащабния ремонт може да бъде домакин на международни прояви от най-висок ранг.

"Много се радвам, че българската стрелба вече ще има модерен стрелкови комплекс. Това е мястото, на което се готвят най-добрите ни състезатели. Опитахме се да изградим условия за българските стрелци, които да са максимално близки до тези условия, които имат конкурентите ни от най-добре развитите страни в спортната стрелба - Германия, САЩ, Китай, Индия и всички останали държави. Точно преди година и половина тук беше много трудно да си представиш, че някой ще пожелае да влезе и да тренира. Радвам, се, че вече имаме и 30 електронни мишени. Надявам се в следващите години да имаме такива и за малокалибреното стрелбище", коментира Лечева. /БТА