Рома и Ювентус не се победиха на ''Олимпико''

05 Май 2024 23:53

Рома и Ювентус завършиха при резултат 1:1 в двубой от 35-я кръг на Серия А. Ромелу Лукаку откри за "вълците" през първата част, а Бремер успя да се разпише с глава в в 31-а минута, за да оформи и крайния резултат. Чистите голови положения почти отсъстваха, като Киеза за гостите удари греда през втората част. С това равенство Рома остава на 5-о място с 60 точки, докато Ювентус е 3-и с 66 пункта на сметката си.

Първата ситуация в мача бе за гостите, като още в 3-тата минута Федерико Киеза стреля от дистанция, но над вратата. Четири минути по-късно отново Киеза създаде ситуация за Юве, като проби опасно и подаде към Душан Влахович, но ударът на сърбина мина с малко встрани от вратата на Миле Свилар. Първата добра ситуация за Рома пък дойде в 11-ата минута, когато Анхелиньо центрира отляво, а Расмус Кристенсен стреля с глава, след което топката кацна на горната греда на Шчесни и излезе в аут. Това сякаш вдъхнови "вълците", които четири минути по-късно откриха резултата. Томазо Балданци проби отдясно и намери Браян Кристанте, който стреля опасно. Федерико Гати успя да изчисти от голлинията, но топката попадна в Ромелу Лукаку, който от непосредствена близост откри резултата - 1:0 за Рома.

Последваха равностойни моменти, от което се възползва Ювентус, който успя да изравни резултата петнадесетина минути по-късно. Активният Киеза центрира остро отдясно, а Бремер надскочи Диего Йоренте и с глава прати топката в мрежата на домакините - 1:1. Седем минути по-късно Рома имаше добра възможност, когато в тяхна полза бе отсъден пряк свободен удар от удобна позиция, но Пауло Дибала стреля над вратата. Юве пък отговори с неточен удар с глава на Мануел Локатели,

Ювентус имаше страхотна възможност да осъществи пълен обрат още в самото начало на второто полувреме, като Федерико Киеза напредна и стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в десния страничен стълб на Миле Свилар.

Нова добра ситуация пред Ювентус се откри в 56-ата минута след корнер, но Душан Влахович стреля неточно от въздуха.

Киеза тръгна на солов рейд, който завърши с удар към вратата на Рома в 62-рата минута, като Миле Свилар докосна топката и я отклони в страничния стълб на вратата. Кълбото се разходи по голлинията, но не премина.

Адриен Рабио също пробва късмета си с удар от дистанция, но Свилар пак бе на висота.

Рома отговори с опасна ситуация в 68--ата минута, когато Томазо Балданци, също като при гола за тима си, се вклини в защитата на гостите и намери Лоренцо Пелегрини, чийто шут мина на сантиметри от вратата на Шчесни след рикошет в Бремер.

Миле Свилар осъществи своето пето спасяване в мача в 79-ата минута, когато със сетни сили отрази удар от Мануел Локатели.

Две минути преди края на редовното време младият сръбски вратар на "джалоросите" отново впечатли, като за пореден път изби опасен удар - този път с глава на влезлия като резерва Мойс Кийн.

В добавеното време Тами Ейбрахам за Рома достигна до точен пас в пеналтерията и незабавно стреля по тревата, но опитът му бе добре спасен от вратаря, а това бе и последното положение в сблъсъка.