ЦСКА-София вдига бюджета за следващия сезон

07 Май 2024 07:41
ЦСКА-София вдига бюджета за следващия сезон Снимка: Plovdivskinovini.bg

Новата власт в ЦСКА-София, която беше официализирана през миналата седмица с оттеглянето на фамилия Ганчеви, има много сериозни амбиции за развитието на клуба. Те ще бъдат демонстрирани още през следващия сезон, като предстои повишаване на бюджета на армейците, научи „Тема Спорт“. Сериозните средства, които ще бъдат налети, ще послужат както за повишаване на качеството в състава, така и за развитието на материалната база и основно строежа на стадион „Българска армия“. В началото на миналия месец фондацията “Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука” вложи наведнъж 35 милиона лева в клуба, а според запознати те ще бъдат използвани именно за изграждането на новия дом на ЦСКА-София. Продължават и подобренията по базата в Панчарево, а както вече писахме, през лятото червените стягат мащабна чистка и съответно селекция.

ЦСКА-София започна да отделя повече средства за селекция още с идването на новите инвеститори от “Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука” през миналата пролет, като лятната селекция беше най-скъпата в последните 15 години. Сега отново армейците ще вложат немалко средства за нови футболисти. Подобренията в базата като например новия ресторант, който се изгражда в Панчарево и ще бъде готов за старта на лятната подготовка, също са дело на новите собственици.

Тепърва предстои в клуба да настъпят и сериозни структурни промени, като част от тях ще бъдат анонсирани на днешната пресконференция на изпълнителните директори Стоян Орманджиев и Филип Филипов.