Днес на Европейското: Първи тест за френската звездна селекция

17 Юни 2024 08:18

Отборите на Румъния и Украйна се изправят един срещу друг от 16:00 часа в Мюнхен в първия двубой за двата тима на Евро 2024. Те се намират в група ''E''.

Румъния не допусна загуба в квалификациите и финишира на първо място в групата си, изпреварвайки Швейцария. Украйна се класира на Евро 2024 след плейофи. Украинците се справиха с Босна и Херцеговина и Исландия, за да достигнат до еврофиналите.

 

Отборът на Белгия започва участието си на Европейското първенство с двубой от група ''Е'' срещу Словакия. Мачът във Франкфурт стартира в 19:00 часа.

Белгийците имат нов селекционер в лицето на Доменико Тедеско, с който тимът се справи перфектно в квалификациите. От години насам очакванията към Белгия са огромни, но те не успяват да ги оправдаят. На предходните две европейски първенства ''червените дяволи'' отпаднаха на четвъртфиналната фаза.

Словаците са подценявани, но за тях това е трето поредно европейско първенство. Словакия беше в групата на Португалия в квалификациите. Футболистите на Франческо Калцона завършиха на втора позиция, губейки единствено от Кристиано Роналдо и компания.

 

Тимът на Франция стартира кампанията си на Евро 2024 с мач от група ''D'' срещу Австрия в Дюселдорф, който започва в 22:00 часа.

И двата отбора се представиха отлично в квалификаците. Футболистите на Дидие Дешан загубиха само две точки, а австрийците останаха на точка зад Белгия.

''Петлите'' достигнаха до финала на три от последните си четири участия на големи първенства. Австрия участва на еврофинали за четвърти път.