Испания надви Италия и се класира за осминафиналите

21 Юни 2024 00:09

Националният тим на Испания надделя с 1:0 над Италия в двубой от втория кръг на група ''В'' на Евро 2024. Мачът се проведе в Гелзенкирхен. Единственото попадение в срещата падна в 55-ата минута, когато Рикардо Калафиори си отбеляза автогол.

Испанците събраха актив от 6 точки на първото място в група ''В'' и така се класираха за елиминационната фаза на Европейското първенство. Италианците се намират на втората позиция с 3 пункта.

В третия кръг от груповата фаза ''Ла Фурия'' ще се изправи срещу Албания, а за ''Скуадра адзура'' предстои сблъсък с Хърватия.

Испания започна силно мача, като още във 2-ата минута Джанлуиджи Донарума трябваше да спасява удар с глава на Педри. Малко след това Нико Уилямс също пропусна да се разпише с глава. В 23-ата минута вратарят на Италия трябваше да спасява и удар на Алваро Мората.

В 25-ата минута Донарума прояви блестящ рефлекс след шут от далечна дистанция на Фабиан Руис.
Малко преди края на първата част стражът отрази и удар на Фабиан Руис от границата на наказателното поле.

В 52-ата минута Кукурея върна към Педри, но халфът на Барса пропусна от чиста позиция да накаже Донарума.

В 55-ата минута след поредния пробив отляво на Нико Уилямс, който центрира, а Алваро Мората продължи с глава, за да принуди Рикардо Калафиори да си отбележи автогол.

Пет минути по-късно Ламин Ямал отправи хубав удар, който мина на сантиметри от целта.

В 66-ата минута Ретеги пусна остър пас към Браян Кристанте, но футболистът на Рома не успя да отиграе.

В 71-ата минута с майсторско изпълнение Нико Уилямс уцели гредата.

Три минути след това Лоренцо Пелегрини стреля над вратата от пряк свободен удар. В оставащите минути до края на мача италианците търсеха все по-усилено изравнителното попадение. В 86-ата минута след центриране от корнер Унай Симон улови топката.

В продължението на срещата Айосе Перес на два пъти се озова на стрелкова позиция, но Донарума успя да се справи и двата пъти.