Евро 2024 днес: Франция и Белгия излизат в непредвидим сблъсък, Португалия се изправя срещу непобедената Словения

01 Юли 2024 09:25

Франция се изправя срещу Белгия в непредвидим осминафинален сблъсък на Евро 2024. Двубоят между двата отбора в Дюселдорф стартира в 19:00 часа и ще бъде ръководен от Глен Ниберг (Швеция).

''Петлите'' не впечатлиха в груповата фаза и завършиха на втора позиция в група ''D'' с актив от 5 точки. Възпитаниците на Дидие Дешан започнаха турнира с минимален успех над Австрия с 1:0, а след това записаха равенства срещу Нидерландия (0:0) и срещу Полша (1:1).

Белгия финишира на второто място в група ''Е'', където събра 4 точки. Белгийците стартираха Евро 2024 с минимално поражение от Словакия (0:1). Във втория кръг футболистите на Доменико Тедеско се наложиха с 2:0 над Румъния, а в третия записаха нулево равенство срещу Украйна.

 

Отборите на Португалия и Словения се изправят един срещу друг в осминафинален мач от Евро 2024. Мачът между двата тима във Франкфурт започва в 22:00 часа и ще бъде ръководен от Даниеле Орсато (Италия).

Победителят от този мач ще срещне някой измежду Франция и Белгия.

''Мореплавателите'' спечелиха група ''F'' с актив от 6 точки. Кристиано Роналдо и компания стартираха с успех над Чехия с 2:1 след обрат, а след това се наложиха с класическото 3:0 срещу Турция. В последния кръг от груповата фаза португалците допуснаха поражение от Грузия с 0:2.

Словенците се показаха като много корав съперник и финишираха на трето място в група ''С'' с 3 пункта. Футболистите на Матияж Кек записаха три равенства - Дания (1:1), Сърбия (1:1) и Англия (0:0).