Евро 2024 днес: Румъния се надява да изненада Нидерландия, Австрия и Турция излизат в любопитна битка

02 Юли 2024 07:50

Румъния и Нидерландия се изправят един срещу друг в двубой от осминафиналите на Евро 2024. Срещата между двата тима на ''Алианц Арена'' в Мюнхен стартира в 19:00 часа и ще бъде ръководена от Феликс Цвайер (Германия).

Победителят от този сблъсък ще премери сили срещу Австрия или Турция на 1/4-финалите.

Румънците завършиха на първото място в група ''Е'' с актив от 4 точки. Играчите на Едуард Йорданеску започнаха турнира с убедителен успех над Украйна с класическото 3:0, във втория кръг румънците записаха поражение от Белгия с 0:2, а в третия завършиха при равен резултат срещу Словакия (1:1). 

Тимът на Роналд Куман стартира с успех над Полша (2:1), последва равенство срещу Франция (0:0) и поражение от Австрия (2:3). Така ''лалетата'' завършиха на трета позиция в група ''D'' с 4 точки.

Двата отбора се срещат едва за втори път на голям турнир. Предишната им среща бе на Евро 2008, когато ''лалетата'' спечелиха с 2:0 в груповата фаза.

 

Отборите на Австрия и Турция излизат един срещу друг в любопитен сблъсък от осминафиналната фаза на Евро 2024. Двубоят на ''Ред Бул Арена'' в Лайпциг започва в 22:00 часа и ще бъде ръководен от Артур Соареш Диас (Португалия).

Австрия спечели група ''D'' с 6 точки, след като записа две победи и една загуба. Австрийците победиха Полша с 3:1 и Нидерландия с 3:2. Футболистите на Ралф Рангник допуснаха загуба от Франция с 0:1.

Турците събраха актив от 6 точки в група ''F'', където финишираха втори. Футболистите на Винченцо Монтела започнаха с успех над дебютанта Грузия с 3:1. След това дойде тежката загуба от Португалия с 0:3., а в решаващия двубой срещу Чехия турците постигнаха втория си успех в турнира след 2:1.

В предходните шест срещи между двата тима турците имат леко преимущество със своите три победи, докато австрийците имат два успеха, а равенството е едно. Само преди около три месеца беше последният двубой помежду им, в който Австрия разгроми своя опонент с 6:1 в контрола във Виена.