Лудогорец получи оферти за 30 млн. евро

08 Юли 2024 08:16

Силният минал сезон и индивидуалното избухване на някои от играчите на Лудогорец направиха така, че от началото на трансферния пазар в офисите на клуба да са дошли оферти за сумарно 30 млн. евро. Интерес има към абсолютно всички - от вратаря Серджио Падт до вкаралия с екипа на Швейцария на Евро 2024 Квадво Дуа. Към този момент обаче в Разград възнамеряват да задържат всичките си основни футболисти до края на лятото, както преди година се случи със звездата Кирил Десподов. Този ход на шампионите беше разкрит лично от спортния директор Георги Караманджуков на пресконференция преди началото на лятната подготовка.

Логично, най-голям е интересът към участвалите на Евро 2024 Квадво Дуа и Якуб Пьотровски. Само за тях клубът възнамерява да прибере около 17-18 млн. евро. Още преди началото на турнира в Германия медиите в Турция писаха, че Галатасарай иска Пьотровски, но от Лудогорец са били категорични, че ще се разделят с голямата си звезда срещу 10 млн. евро.

Само преди година разградчани продадоха Игор Тиаго на Брюж за 8 млн. евро, а сега той вече е част от Премиър лийг, подписвайки с Брентфорд. Така че определено Лудогорец няма да се раздели евтино нито с един от своите играчи, дори и да направи различни отстъпки в цената.

Не трябва да се забравя, че лично главният скаут на Уест Хам дойде да гледа Руан Секо в дербито срещу Левски, завършило 5:1. “Чуковете” желаят бразилския нападател, но пък за него Лудогорец търси 12 млн. евро.

Има огромен интерес и към Оливие Вердон, Бърнард Текпетей и Рик Джонатан, като всеки един от тези играчи може да бъде продаден, но най-рано през август. Единственият шанс за по-ранен трансфер е някой клуб да надскочи играта на даден футболист.

В момента всички погледи в Разгард са насочени към първия мач с Динамо (Батуми) от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Със сигурност преди срещите с грузинците няма да бъдат продавани основни играчи.

“Мач Телеграф”