Раева с остра критика към политиците

26 Юли 2024 14:12

"Нашите политици са слепи за спорта. От много години не ни достига отношение от тяхна страна към него. Спортът при нас е натикан в ъгъла на кьошето и никой не се вълнува", заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

В предаването "На кафе" по Нова ТВ Раева каза какво трябва да се случи, за да може българският спорт отново да бъде успешен във всеки аспект.

"Трябва да стане държавна политика. Да се инвестират много пари за да се направи материалната база, да се подсигурят треньорските кадри и финансирането за подготовката. Това са основните неща. Ако се направят България е обречена да има големи спортисти - категорична е Илиана.

Спортът е феномен, който е изключително необходим за младото поколение, тоест за бъдещето на България. По света вече и за по-възрастните хора се правят програми. Елитният спорт може да бъде най-добрият посланик на държавата. Политиците, демокрацията и преходът са най-големият длъжник на спорта. Не трябва да се страхуваме да казваме тези неща, защото все пак живеем в демокрация", завърши Раева.