Арда се справи с Крумовград в Кърджали (ВИДЕО)

26 Юли 2024 21:29

Арда победи Крумовград с 1:0 в двубой от втория кръг на efbet Лига. Единственото попадение бе дело на Станислав Иванов през първото полувреме. То дойде при спорни обстоятелства, тъй като контраатаката на тима от Кърджали започна след игра с ръка на футболист на отбора на Александър Тунчев. Чистите голови положения не бяха много, а сякаш Крумовград упражни натиск върху совя съперник, но така и не успя да отбележи попадение.

Това е първа победа и първи гол за сезона за Арда, а Крумовград си тръгва с празни ръце от Кърджали.

Срещата започна равностойно, като в първия четвърт час липсваха опасни ситуации пред някоя от двете врати. В 20-ата минута Тютюков опита центриране към Чинонсо Офор, но Янко Георгиев внимаваше и улови топката без проблем.

Само 60 секунди по-късно Станислав Иванов откри резултата за домакините. Фланговият футболист получи кълбото отдясно, навлезе към границата на наказателното поле и шутира технично към долния десен ъгъл на вратата на крумовградчани - 1:0. Преди попадението останаха съмнения за игра с ръка на Емил Виячки, но претенциите на гостите не бяха уважени от главния съдия.

В 34-тата минута Ренан Арияш се озова на отлична стрелкова позиция, но ударът му беше много неточен. 5 по-късно Серкан Юсеин шутира право в ръцете на Господинов.

В самия край на първото полувреме Юсеин стреля от фал в близост до наказателното поле, но стражът на Арда се намеси подобаващо.

Три минути след подновяването на играта Диего Рапосо пробва късмета си със силен шут от свободен удар. Дистанцията беше доста сериозна и Анатоли Господинов успя да улови.

В 54-тата минута Серкан Юсеин намери с меко центриране Матей Шимич на далечната греда. Защитникът беше изпуснат от защитата на Арда и стреля от въздуха, но в аут. Малко след това Юсеин получи с гръб към вратата, обърна се и стреля – право в ръцете на Господинов.

В 58-ата минута Станислав Иванов пропусна страхотен шанс да удвои преднината на домакините. Борислав Цонев го изведе сам срещу Янко Георгиев. Той овладя и дори преодоля вратаря, но ъгълът стана малък и не съумя да прати топката в мрежата.

Шест минути по-късно отбраната на Арда се пропука, но домакините оцеляха. Рапосо изведе превъзходно Серкан Юсеин. Футболистът с №10 на гърба овладя в наказателното поле и стреля по диагонала, но на броени сантиметри покрай десния страничен стълб.

В 78-ата минута кърджалийци пропуснаха да сложат точка на спора. Станислав Иванов спечели първа топка, след което много умело изчака включването на Стефан Статев от дълбочина. Той получи на скорост, но останал един срещу един с Янко Георгиев не успя да отбележи. Стражът се намеси блестящо, избивайки с крак.