Шоу на ''Герена''! Левски изнесе футболна лекция на Ботев Враца (ВИДЕО)

26 Юли 2024 23:36

Левски записа нова разгромна победа в шампионата, след като победи Ботев Враца у дома с 4:0 в мач от втория кръг на българското първенство. "Сините" поведоха в резултата в 41-ата минута, когато Евертон Бала получи топката на лявото крило, нахлу към центъра, шутира и след лек рикошет топката влезе в мрежата на врачани. В 66-ата минута Асими Фадига се възползва от лошо изчистена топка и с чудесно насочен удар прати топката за втори път в мрежата на гостите. Джавад Ел Джемили реализира трето попадение за "сините" в 79-ата минута, след като се възползва от грешка на Бубакар Траоре и с елегантен удар прати топката в долния ляв ъгъл. В 90-ата минута Фадига се завъртя чудесно пред наказателното поле с топка в крака след пас на Алдаир и прати топката в долния ляв ъгъл за 4:0.

С победата си тимът на Станислав Генчев остава на върха във временното класиране с 6 точки от 2 мача и голова разлика +9.

В следващия кръг Левски гостува на Локомотив (Пловдив), докато за Ботев (Враца) предстои домакинство на Берое.

В 10-ата минута попадение на Браян Переа бе отменено, след като Даниел Генов, който отправи първия удар към Пламен Андреев, бе в засада.

Последва още една опасност пред вратата на "сините", които отвърнаха с първото си чисто положение в 27-ата минута. Тогава Ел Джемили изведе Алекс Колев зад защитата на гостите. Синята деветка стреля силно с левия крак, но стражът Рубио изби в корнер и попречи на голмайстора на първенството да вкара първото си попадение на "Герена" със синята фланелка.

След последвалия корнер топката попадна в Майкон, който също пробва рефлекса на вратаря.

Играчите на Генчев опитаха да наложат натиск, но в 33-ата минута Цунами направи детинска грешка пред наказателното поле на Андреев, когато Генов му отне топката и очи в очи с вратаря на Левски стреля силно, но покрай дясната греда.

Кристиан Димитров пробва бомбен удар в 36-ата минута, който не попадна в целта. Цунами с глава пък пропиля нов шанс с глава в 38-ата минута.

Оставащите минути до края на първата част домакините имаха претенции за дузпа.

След близо един час игра на "Герена" левият краен бранител на Левски - Майкон, действа изключително безразсъдно и цинично спрямо Даниил Кондраков. Бразилският защитник срита легналия на земя футболист на Ботев Враца, а бившият играч на Пирин реагира и започна да се бута с опонента. В крайна сметка реферът даде жълти картони и на двамата поради различните провинения.

В 63-ата Мустафа Сангаре се включи отлично и можеше да асистира секунди след появата си на терена. Нападателят центрира отляво към Алекс Колев, който стреля с глава, но Бариос направи спасяване. Последва силен диагонален шут от Майкон, но и той завърши в ъглов удар. Две след това Браян Переа задържа вдясно и намери с пас по земя Чавдар Ивайлов. Халфът на Ботев Враца шутира по земя и не затрудни Андреев, който улови.

"Сините" вкараха втори гол в срещата, а герой беше резервата Асими Фадига. Джавад Ел Джемили се впусна отляво и центрира към Мустафа Сангаре. Той беше надигран във въздуха от Меси Биатумусока и той изби назад, само че намери Асими Фадига, който шутира изключително прецизно и силно и не остави шансове на Бариос - 2:0.

Десетина преди края столичани вкараха трети гол във врачанската врата. Бубакар Траоре действа лошо и не изчисти топката пред наказателното си поле, което позволи на Джавад Ел-Джемили да му открадне. Халфът на "сините" стреля през човек силно край него и не остави никакви шансове на Бариос - 3:0.

Алдаир овладя вдясно и видя с успоредно подаване Асими Фадига. Французинът загърби много умело бранител на Ботев Враца и шутира с левия крак край страничната греда на Бариос и колумбиецът нямаше как да се намеси - 4:0.