Звездите на Реал Мадрид се провалиха срещу Майорка

19 Авг 2024 00:40

Отборът на Реал Мадрид не започна по най-убедителния начин новия сезон в испанското първенство. Шампионът записа 1:1 при гостуването си на Майорка в първия кръг от Ла Лига като гост.

Пред ВИП госта тенисиста Рафаел Надал Майорка показа, че може да се бори срещу отбори с големи имена. Звездата Килиан Мбапе направи дебют в шампионата, след като започна като титуляр.

Само преди няколко дни Реал Мадрид спечели Суперкупата на УЕФА. Карло Анчелоти заложи на същия стартов състав, който обаче този път леко „свали гарда“, започвайки първенството на родна почва.

Преди началото на двубоя домакините поздравиха гостите с шпалир по случай спечелената от тях суперкупа.

Началото беше за Майорка, като отборът в червено-черно на няколко пъти създаде напрежение пред Тибо Куртоа. Особено опасен беше ударът на Саму Коща в 5-ата минута.

Веднага след това столичани овладяха топката за продължителен период от време и след многоходова атака в 13-тата минута поведоха в резултата. Тогава Родриго шутира неспасяемо с десния крак, като това беше първият удар на сметката на Реал.

В минутите след гола отново Родриго и Антонио Рюдигер отправиха опасни удари към вратата на домакините. Поредна дълга акция на Реал в 36-ата за малко да завърши с гол на Мбапе, но той се размина с топката.

Играчите на Майорка напомниха за себе си чак в 42-рата минута. Тогава Куртоа не реагира добре при лек удар на Асано, но поне успя да избие при последвалата добавка на Муричи, с което опази мрежата си от гол.

В 53-ата минута Дани Родригес центрира от корнер, а Ведат Муричи с глава матира Тибо Куртоа за 1:1.

В 61-ата минута Винисиус Жуниор пробва изстрел от дистанция, но прати топката над вратата. Минута след това Доминик Грайф се справи с една ръка с изстрел на Килиан Мбапе, насочен към близкия му ъгъл.

В 70-ата минута Грайф отново отрази удар брилянтно на Мбапе, а след това Йоан Мохика се намеси решаващо преди Родриго да успее да играе с топката.

Три минути преди края на срещата Рюдигер не изчисти добре, което позволи на Антонио Санчес да отправи два удара към вратата на Куртоа, като при втория топката премина опасно близо до вратата.

В 89-ата минута контраатака на Майорка завърши с неточен изстрел над вратата на Антонио Санчес.

В последните секунди на срещата Ферлан Менди получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Муричи.