Франция и Белгия в звезден сблъсък в Лигата на нациите

09 Сеп 2024 07:50

Днес ще се изиграят осем мача от втория кръг на Лигата на нациите. Всички двубои са с начален час 21:45 с изключение на мача между Кипър и Косово, който започва в 19:00 часа. 

Открояващият се сблъсък е този между отборите на Франция и Белгия от група ''В'' на Лига ''А''. Французите стартираха турнира с поражение от Италия с 1:3 насред Париж, докато белгийците победиха Израел с 3:1. В другия мач от групата Италия гостува на Израел в Будапеща. 

В днешния ден ще наблюдаваме четири срещи от Лига ''В''. Норвегия посреща Австрия в двубой от група ''С'', а Словения ще премери сили с Казахстан. Всички отбори в тази група имат по една точка в актива си след първия кръг. 

В група ''D'' Турция приема Исландия. Турците започнаха Лигата на нациите с равенство срещу Уелс (0:0), докато исландците победиха Черна гора с 2:0 като домакин. В другия мач от групата Уелс ще гостува на Черна гора. 

Румъния и Кипър ще търсят нови победи в група ''В'' от Лига ''С''. Румънците стартираха турнира с успех над Косово, а сега посрещат Литва. Кипърците пък надделяха над литовците. Днес Кипър се изправя срещу Косово. 

 

Лига на нациите, втори кръг: 

Група ''В'', Лига ''А'': 

21:45 Франция - Белгия

21:45 Израел - Италия

Група ''С'', Лига ''В'': 

21:45 Норвегия - Австрия

21:45 Словения - Казахстан

Група ''D'', Лига "В'': 

21:45 Черна гора - Уелс

21:45 Турция - Исландия

Група ''В'', Лига ''С'': 

19:00 Кипър - Косово

21:45 Румъния - Литва