Марица ще търси нов успех срещу ЦСКА, за да вдигне десетата

21 Апр 2024 08:06

Шампионките от Марица (Пловдив) ще играят днес третия финален плейоф срещу тима на ЦСКА (София) в Националната волейболна лига Демакс. При победа днес маричанки ще станат шампионки за рекорден 10-ти път. Двубоят ще се играе от 18:00 б.в. в зала Христо Ботев в София.

Марица води с 2:0 победи и се нуждае само от един успех за титлата. През този сезон за първи път от кампанията през 2018-2019 се играе до три победи в пет мача. Жълто-сините победиха и в двата мача в Пловдив с по 3:0 гейма.

По пътя към финала в плейофите Марица отстрани ДКС Варна (Варна) и Славия (София). ЦСКА се справи с Хектор (София) и Левски (София).

Двата тима ще се изправят един срещу друг за шести път през сезона. До момента Марица записа пети победи от пет мача – във финала за Купата и на два пъти в редовния сезон в елита и сега на два пъти във финалния плейоф.

Ако стигне до четвърти и пети двубой те са насрочени за 22 в София и 25 април в Пловдив.

За трети пореден сезон финалът в първенството е Марица – ЦСКА, а маричанки спечелиха титлите през 2022-та и 2023-та години. Двата тима играха два поредни финала за Купата 2023-та и 2024-та години и двата пъти отново маричанки триумфираха с трофея.

По брой титли от първенството двата отбора са съответно на 2-ро и 3-то място. Марица е с 9 шампионски трофея и е на третата позиция, а ЦСКА е с 24 титли на втората позиция. Лидер е Левски с 28 трофея от шампионата.

Маричанки са единственият отбор в българския волейбол с 9 поредни титли в първенството.

Съдии на двубоя ще са Любомир Петров и Божидара Миткова.

Мачът ще бъде предаван на живо по БНТ 3.

Main Menu