Байдън обяви кандидатурата си за изборите през 2024 г.

15 Апр 2023 08:01

Президентът на САЩ Джо Байдън каза в петък, че е решил да се кандидатира за втори мандат и ще обяви кампанията си "сравнително скоро", съобщи "Ройтерс".

Припомняме, че Байдън каза в понеделник, че планира да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., но все още не е готов да го обяви.

"Планирам да се кандидатирам... но все още не сме готови да го обявим". Байдън каза, че възнамерява да бъде кандидат на демократите през 2024 г., но не е направил официално изявление. И Байдън, и вицепрезидентът Камала Харис казаха, че ще се кандидатират заедно.

 

Преднамереният подход на Байдън да направи публично достояние това, което многократно е изяснявал насаме, се ръководи от редица фактори: не се очертава голям конкурент от Демократическата партия; неговият вече обвинен предшественик поглъща светлината на политическите прожектори; и се очертава голям сблъсък с републиканците в Конгреса за разходите.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп изрази съмнение в плановете на президента Джо Байдън за преизбиране.

76-годишният Тръмп ще търси реванш с мъжа, който го победи през 2020 г.

Тръмп беше обвинен от голямо жури за плащане на тайни пари през 2016 г. на Сторми Даниелс, порнозвезда, миналия месец и е изправен пред 34 точки за фалшифициране на бизнес записи. Това е първият път, когато бивш президент е обвинен в историята на САЩ.

Тръмп не се призна за виновен по обвиненията.

Main Menu