Зеленски: Украйна засилва оръжейното си производство

29 Авг 2023 08:31

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви във видеообръщение, че страната възнамерява да засили своя производствен капацитет, особено в областта на отбранителната индустрия, което ще доведе до по-добри резултати. Той сподели, че в рамките на срещата си с държавни служители и военни са били представени доклади за укрепване на граничните райони и финансирането за това е вече уговорено.

Президентът сподели, че се е провела специална среща, посветена на украинската отбранителна индустрия. Този сектор е с ключово значение за страната, а финансирането за него е осигурено. Зеленски подчерта, че Украйна има възможността да максимализира своя производствен капацитет в тази област и се очаква отбранителната индустрия да достигне по-добри резултати, цитира news.bg.

Президентът обяви също и две задачи за следващото заседание на Националния щаб за безопасност и отбрана. Първата задача е свързана с подготовката за зимния период, включително аспекти на сигурността. Втората задача е свързана с програмата за въведение на нови бойни самолети, за които вече са постигнати политически споразумения. Той подчерта важността на ефективната и бърза подготовка на инфраструктурата за тази цел.

Зеленски сподели и за доклад на силите на реда относно проверката на военномедицинските комисии в цялата страна и обяви, че този въпрос ще бъде разгледан от Съвета за национална сигурност и отбрана.