Празник и равносметка за годината в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги”

19 Дек 2023 07:28

 

Празник на дарителите в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив събра за поредна година лекари, пациенти и десетки благодетели. През изминалата година те отвориха сърцата си и помогнаха на малките пациенти не само с хубаво настроение и ценно прекарано време, но и със средства за подпомагане дейността на клиниката.

През годината децата са се радвали на книги, комплекти за оцветяване, картини, мартенички, украса, художествена фотография и са събирани парични средства от благотворителни инициативи. От кампанията “Усмихни се, чети и оцветявай с Мечо” са доставени комплекти за оцветяване и книжки. От изложбата "Цветовете на децата - нашето бъдеще" бяха събрани над 12 хиляди лева. Важна част сред списъка с дарителите са и частните лица, подкрепили нуждите на децата в клиниката.

В детската онкохематология тази година се случиха няколко промени, благодарение на Командерия „Улпия“, част от Орден на рицарите тамплиери на Йерусалим, Великият Приорат България, които ремонтираха и обзаведоха игралната зала. Ремонт, обзавеждане и оборудване на стая за игра в Детската неврология от инициираха от Фондация "Различни, но щастливи".

С презентация представиха новостите в лечението в Клиниката по педиатрия, като съвременна терапия на нелечими доскоро заболявания и иновативно високотехнологично изследване на белодробната функция.

Началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов направи равносметка, като благодари поотделно на всеки един от 37-те дарители, а доц. д-р Маргарита Панова и проф. д-р Мария Спасова им поднесоха грамота.

“Благодарим сърдечно на всички дарители, които помогнаха на нас и пациентите да работим в една по-добра атмосфера. Те, от своя страна, винаги също могат да разчитат на нас и да получат нужното внимание и грижа. През 2023 година се случиха важни неща и едно от тях е започналото изграждане на нова сграда за пребазиране на Детската клиника. Пожелаваме си още по-добра нова година”, каза проф. Иванов.