Отхвърлиха ветото върху Закона за защита на личните данни

20 Фев 2019 16:45

Депутатите отхвърлиха ветото на президента по Закона за личните данни със 127 гласа "за" за закона, 1 "против" и 4-ма "въздържал се". Така законът ще влезе за обнародване в 7-дневен срок.

По време на дебатите депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви, че й липсват социалистите. Тя ги призова да излязат от СПА центъра и да се върнат в НС. Това стана по време на дебатите за поредното президентско вето - този път по Закона за защита на личните данни.

Очаквах, че поне днес БСП ще присъства в пленарна зала, заяви тя. Депутатът от ГЕРБ направи задочно обръщение към неприсъстващите социалисти в залата.

"Уважаема неприсъстваща Корнелия Нинова, предполагам, че следите дебата или сте се настанила в някой СПА център", каза Атанасова. Тя очаква задочният отговор на соцлидера по ветото.

"За пореден път отново доказахте, че неслучайно имате едно прозвище. Та нали, госпожо Нинова, заедно с говорителя на на БСП Елена Йончева заявихте пред Асоциацията на европейските журналисти на 11 февруари, че БСП ще подкрепи сигнала им и ветото на президента", каза депутатката.

Излъгахте ли, неприсъстваща госпожо Нинова, и вие - неприсъстваща госпожо Йончева", попита още Десислава Атанасова.

Main Menu