Борисов: Като се пенсионирам, какво ще говори БСП?

09 Мар 2019 16:26

 

Не знам, един ден, като се пенсионирам, какво ще говорят от БСП. Сигурно сега, ако падне комета, ще кажат, че е паднала по времето на Борисов.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред асамблеята на Жени ГЕРБ, организирана от лидерката на организацията Ирена Соколова.

"Южен поток" беше спрян от Брюксел заради корупция при обществените поръчки по времето на БСП (кабинета "Орешарски", б.а.). "Бургас - Александруполис" беше спрян заради опасност от разливи по Черно море, възмути се премиерът, че БСП депутати го упрекват, че не са реализирани енергийни проекти.

Тази година "Хемус" ще е готова до Ябланица, ще мине отстрани към Търново и оттам към Търговище. Остава си старият, а магистралата ще мине по-горе, по равното. Заради състоянието на икономиката се увеличиха тировете, обясни Борисов.

Никой повече от нас не е толкова зависим от Черно море. Кой каквото иска да ми приказва, на тириста няма да му е приятно да си лежи на яхта и да мине край него бронетранспортьор. Така Борисов напомни, че е твърдо "против" военни обучения в Черно море.

Той подчерта, че е прави всичко, за да има мир в региона. Спомни си как по време на бомбардировките над Сърбия военните самолетите са завивали над неговата къща в Банкя.

Македония ще се включи експериментално в срещата на Балканската четворка, стана ясно от думите на премиера.

Main Menu