Станишев: БСП пропусна възможност да спечели изборите

18 Мар 2019 08:28

 

Не се чувствам като паднал от мотора. Случилото се вчера е пропусната възможност на БСП да спечелим изборите. Нарисувах следната картина- ясно е, че аз и Елена сме фаворити и най-желани. Това каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев по БТВ.
Тя има 260, а аз 230. Предложих да гласуваме челна двойка, защото очевидно има напрежение. Това дори не бе предложено за гласуване. Казах им: „Не го правя, за да гласувам моето място в листата“. Трябваше да излезем всички заедно с вътрешно-партийната опозиция. Риск е да разколебаеш твърдото ядро. Ние имаме системен проблем-мобилизацията ни на евроизбори е много по-ниско, отколкото на национални избори. Не се почувствах предаден, а подкрепен от 45 % от Националния съвет. Тази кампания създаде разделителни линии. Поздравих Елена Йончева, пожелах й успех и кураж. Тя подкрепи моето предложение. Случилото се, е личното виждане на Корнелия Нинова.

 

Има прост факт-20 човека от НС са на щат от Позитано. Преобладаващата част са се съобразили с ръководството. Знам, че са прозвънявани хората индивидуално. Всеки отбор търси подкрепа. И аз съм звънял на хора, в това не виждам нищо укоримо. Но аз не мога да обещая нищо на хората, не мога да ги натисна. Тревогата е, че не се води достатъчен диалог. Важно е хората да видят, че БСП е единна. Няма да позволя с Елена да бъдем сблъскани лично. Много ми казаха, че трябва да продължа състезанието. Не съм говорил с Корнелия Нинова през последните месеци. Никога не е имало такова вътрешно напрежение. Някои послания на БСП изглеждат като на ретроградна партия. Не е добре да се копае окоп между БСП и ПЕС.

Main Menu