Цветанов се закани да съди свои критици, преминали границата

08 Апр 2019 15:54

 

Проверката, която в момента тече срещу мен, ще покаже, че не съм извършил нищо незаконно. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във Велики Преслав. Той каза, че е в непрекъснат контакт с адвоката си и има готовност да заведе дела срещу хора, които с изказванията си са "преминали границата на нормалното".

Зам.-председателят на ГЕРБ отново подчерта, че не е прикривал проверка срещу сградата "Златен век", а напротив - според изискванията на АПК е препратил сигнала на компетентните институции, тъй като вътрешната комисия в Народното събрание не може да прави проверки.

Разследването ще покаже, че моята сделка е започнала на много по-ранен етап и разликата, която съм доплатил, е много по-висока от тази, която се тиражира, заяви той, допълвайки, че става въпрос дори за двойно повече от цената на президентския апартамент.

Цветанов изтъкна високият морален стандарт в ГЕРБ и попита защо БСП поощрява хора с повдигнати обвинения, вместо да им поиска оставките.

Той посочи, че от година ГЕРБ се подготвя води подготовка за местните избори и говори с потенциални кандидати за кметове.

След края на европейските избори ще бъде направен анализ както на резултатите от работата на всички кметове от ГЕРБ, така и на техния личен принос по време на европейската кампания, увери Цветанов.

Припомняме, на 19 март стана ясно, че вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов се е сдобил с нов имот в елитния столичен квартал "Изток" на емблематичната улица "Латинка". Новият дом е срещу разменени два други имота, станали собственост на фирма "Артекс" само няколко часа. Веднага след това те са били продадени на бившия IT специалист на ГЕРБ и участник в предизборния щаб на партията Симеон Велков, съобщи "Свободна Европа".

Ден по-късно от прокуратурата обещаха, че ще направят проверка на сделката с апартаментите и новия имот на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Заради скандала, станал по-известен като "Апартамент гейт" се стигна до оставката на Цветанов като народен представител. Лидерският пост в ПП на ГЕРБ пък беше поет от Даниела Дариткова.

От своя страна днес кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че ако била на мястото на Цветанов, тя би напуснала партията. /news.bg

Main Menu