Михаил Миков за 30-те милиона: Това са пълни глупости!

16 Апр 2019 20:10

Това са пълни глупости! Тези информации се появиха на предишния Конгрес, на който бях избран. Това има своето битие в медиите, но не с тези бомбастични суми. По този начин се цели да се дискредитира БСП. Така че ГЕРБ използва претоплена манджа. Извинете, ама 30 милиона... тези хора луди ли са?!'Това коментар пред БНТ бившият лидер на БСП и член на Националния съвет на партията Михаил Миков по повод въпроса дали Корнелия Нинова му е предлагала 30 милиона лева за поста на лидер.

В момента има едно помпане на негативните емоции. Вместо с аргументи, битките вече се водят с разни тролове, хейтъри и платени социолози. Извинете, ама един Андрей Райчев излиза и казва, че опозицията в БСП е била платена от Борисов. Всичко, което говори този човек, го прави за пари, заяви Миков.

Михаил Миков определи като "самоцел" на Корнелия Нинова опита Сергей Станишев да бъде изключен от листата на социалистите за европейските избори. Според Миков на последния национален съвет тя уверила членовете на съвета, че БСП ще остане в Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто лидер е именно Станишев.

За Миков войната срещу Станишев и поведението на Нинова - на всяка цена той да не е в листата, са ненужни и не дават добавена стойност на БСП.

"Страхувам се, че става въпрос за някакви лични неща. Не мога да намеря сериозните аргументи (за опитите за изключване на Станишев - б.р.)", допълни той пред БНТ, като подчерта, че лидерът на ПЕС има над 230 номинации от местните структури на БСП, веднага след водачката на листата - Елена Йончева, освен това е познат на социалистите в цяла Европа.

Миков разказа, че днес една лява симпатизантка във Велико Търново го попитала точно за това и казала, че партията е щяла да направи огромна глупост, ако не вкара Станишев в листата.

По думите на Миков афиширани евроскептици в листата на БСП няма, но присъстват "БСП критици", визирайки Иво Христов - шеф на кабинета на президента, който преди време отправяше критики към левицата.

Според бившия лидер на БСП председателят на партията носи отговорност за представянето на евроизборите, тъй като "поне 15 от 17-те кандидати са предложени от нея". След като предложената от нея листа беше пренаредена и Станишев беше включен, Нинова заяви, че не носи отговорност за резултата на вота.

Main Menu