Петя Аврамова: Никой от превозвачите не може да даде справка за цената на курс през България

16 Апр 2019 20:50

На този етап е планирано само 50% от републиканската пътна мрежа, което е 10 800 км, да бъде включена в обхвата на ТОЛ системата. Част от тях ще бъдат с нулева ставка, което означава, че няма да се събират пътни такси, защото участъците не са в добро експлоатационно състояние. Това съобщи в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, информират от МРРБ в прессъобщение.

По думите на министъра останалите 10 хил. км републикански пътища ще бъдат без ТОЛ такса, както и още 20 хил. км общински пътища, за които не се изисква такава.

"Никой от превозвачите в момента не може да даде точна справка за това колко пари ще плати при един курс на негов тежкотоварен автомобил през България, тъй като ние все още не сме представили актуалната пътна карта с платени отсечки", коментира още Аврамова и добави, че всички сметки за един курс при това положение са некоректни.

 

Тя съобщи още, че на 2 април е направена техническа свързаност между ТОЛ системата и системата на Агенция "Митници" и в момента тече синхронизиране на базата данни. Изграждала се и връзка със системата на МВР, където изискванията за сигурност налагат по-сложни процедури.

Разчитаме на конструктивен диалог, в който да намерим най-вярното решение за България, каза още Аврамова.

Main Menu