ДСНК ще обжалва отмяната на строежа на „Златен век“

03 Авг 2019 09:38

Дирекцията за национален строителен контрол ще обжалва съдебното решение по казуса със сградата "Златен век", съобщиха от ДСНК.

На 2 август в дирекцията официално е получено решението на Софийския административен съд, с което се отменя заповедта за спиране на строежа на фирма "Артекс".

"Дирекцията за национален строителен контрол ще обжалва решението на Софийския административен съд пред Върховния административен съд в най-кратък срок." - се казва в съобщение на ДСНК, разпространено до медиите.

Междувременно премиерът Бойко Борисов съобщи във Фейсбук, че лично е разпоредил държавните органи да предприемат обжалване на решението за "Златен век".

"В разговор с регионалния министър Петя Аврамова разпоредих държавните органи незабавно да предприемат действия по обжалване на решението на съда по казуса със сградата "Златен век" в София. Министър Аврамова разговаря с ръководството на ДНСК, която е компетентната институция, която може да атакува решението отново в съда. Преди минути бях информиран, че е създадена пълна организация и процедурата по обжалване ще бъде задействана още в началото на следващата седмица." - пише Борисов в социалната мрежа.

Main Menu