БДЖ кани на разходка с парен локомотив по случай 6 септември

22 Авг 2019 16:10

Атракционно пътуване с парен локомотив между Септември и Велинград организира БДЖ на 6 септември по повод Деня на Съединението.

В празничния ден пътническата композиция ще замине от гара Септември в 10.35 часа, като при пристигането си във Велинград ще бъде организирано посрещaне от местната община. В обратното направление влакът ще потегли от гара Велинград в 16.15 часа.

Композицията ще има шест пътнически вагона. Цената на билета за ретро влака между Септември и Велинград ще бъде 25.50 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст.

Продажбата на билети започва от петък, 23 август. Билети могат да бъдат закупени от железопътните бюра в столицата, както и от гарите София, Пловдив, Пазарджик и Септември.

Теснопътният парен локомотив е произведен в заводите Chrzanow, Полша през 1949 г., след което е въведен в експлоатация по теснолинейните 760 mm железопътни линии Септември-Добринище и Варвара-Пазарджик. Той е експонат от музейната колекция на БДЖ. Преди 15 години е възстановен отново за движение и към момента е единственият парен локомотив по теснолинейката в експлоатация.

Main Menu