Шефът на Софийския затвор готов да подаде оставка

30 Авг 2019 15:27

Временно изптълняващият длъжността началник на Софийския затвор Десислав Трайков е готов да подаде оставка, съобщи Нова телевизия. Решението идва след коментар на бившия вътрешен министър Румен Петков по повод ареста на затворника Будимир Куйович.

 

"С днешна дата съм депозирал заявление до министъра на правосъдието да ме освободи от длъжност", каза Трайков. "Нямам идея откъде и как господин Румен Петков опетни името ми. Това поведение не е характерно за политик от подобен ранг", коментира шефът на Софийския затвор.

Припомняме, в четвъртък бившият вътрешен министър Румен Петков заяви, че премиерът би трябвало да уволни Трайков заради случая с Будимир Куйович. Изказването му беше доста саркастично.

"Нито аз съм сменял режима от строг на общ, нито аз съм го направил общежитие от отворен тип", каза още Трайков. Самият Десислав Трайков той нямал идея какво се е случило в порядъка на 10-15 години назад, но се е почуствал лично засегнат от думите на ексминистъра.

"Поведението на Румен Петков е неприемливо", добави той. "Аз заставам зад всичките си думи и дела. Бих поканил г-н Петков на територията на затвора. И да преценим обстоятелства", допълни Трайков.

След ареста на Куйович и ген. Валентин Петров, и Румен Петков поискаха неговото дело да бъде разсекретено./news.bg

 

Main Menu