Захариева призна, че ГЕРБ търпят щети от поведението на Сидеров

02 Окт 2019 13:21

Екатерина Захариева призна, че ГЕРБ понася щети от действията и поведението на коалиционните си партньори. В студиото на Нова телевизия външният министър коментира "политическото шоу", което сътвори лидерът на "Атака" Волен Сидеров вчера в предаването "Референдум" във формата на предизборната кампания БНТ.

Захариева заяви, че Волен Сидеров не прави за първи път такива сцени и това е явно "някакъв негов си начин да стяга електората". Според нея обаче "всички ние трябва да разберем, че не това е начинът".

 

Външният министър и вицепремиерът посочи, че в рамките на коалиционните отношения и при личните си срещи, макар и редки, лидерът на "Атака" се държи доста по-различно.

Захариева обаче призна, че това е недопустимо поведение и показва отношение към българските граждани. Щетите обаче се търпят от ГЕРБ: "Не участваме пряко, но ни касаят", заяви Захариева и във връзка с скандала със заглъхването на БНР. "Посегателство срещу свободата на словото не трябва да има и ние по никакъв начин не го подкрепяме", коментира Захариева.

 

Външният министър Захариева отказа да коментира съдебно решение във връзка със случая Джок Полфрийман и протеста пред Съдебната палата, организиран отново от Волен Сидеров./news.bg

 

Main Menu