Скочиха срещу назначаването на Ревизоро в МОСВ, не познавал ресора

14 Ян 2020 20:05

Бившата министърка на околната среда и водите Евдокия Манева разкритикува номинирания от "Обединени патриоти" Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на околната среда и водите.

"Не можеш да назначаваш министър, за да е ревизор - да ревизира нещо, след като сферата на дейност на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е изключително многостранна и сложна и там е необходим човек, който познава системата", настоя екоминистърката в правителството на Иван Костов, която беше и заместник-министър на екологията в първия кабинет на Бойко Борисов.

Според нея задачата, която се възлага на Димитров, е абсурдна.

"Все се надявам, че в Народното събрание са останали нормални хора и тази кандидатура няма да мине", подчерта тя пред БНР.

"Много съм изненадана, направо стъписана. Помислих си, че това е някакъв ход да се закрие Министерството на околната среда и водите. След това погледнах с оптимизъм на това предложение и си казах, че Емил Димитров е човек с много широк спектър на подготовка - от хореография до лобизъм за видни олигарси. Може и това да е нестандартното решение в състояние на криза", изтъкна още Манева.

Тя коментира, че МОСВ има огромна международна дейност, свързана с най-мащабното европейско законодателство - това за околната среда.

По думите на Манева няма тайни в областта на водите в момента, има тайна, че няма хора, които да управляват адекватно и да изпълняват онова, което е написано като последователност от дейност.

 

Евдокия Манева беше категорична, че грешката на Нено Димов е била, че той се е захванал да изпълнява много сериозна задача, без да е подкрепен от ГЕРБ и той е бил със завързани ръце.

"Нено Димов познава системата. Той не е бил калинка", коментира още бившата министърка на екологията, като според нея той познавал много добре системата, тъй като е работил като главен секретар на министерството, а също и като зам.-министър./news.bg

 

LGarden

Main Menu