Джевдет Чакъров: Ние сме на последните места в ЕС по наличие на воден ресурс

17 Ян 2020 11:50

Ние сме на последните места в ЕС по наличие на воден ресурс. Водата трябва да е с приоритет за питейно-битово водоснабдяване, след това за промишленост, енергетика и всичко друго. Това заяви пред БНТ бившият екоминистър от Тройната коалиция Джевдет Чакъров.

По думите му има ред сфери, където има проблеми. Липсата на реформи и липсата на визия за ускорено развитие е най-важното, което това правителство не провежда, категоричен е депутатът от ДПС.

Той припомни, че отговорността за състоянието на водите в страната е на Министерството на околната среда и водите. Екоминистърът ежемесечно подписва графици за 52-та комплексни язовира у нас. Те се подготвят на база информация от съответния оператор или стопанин, както в случая в Перник, ВиК дружеството е оператор. Тази информация от Перник би трябвало да отива в Басейнова дирекция - Благоевград, а от там в МОСВ, обясни Чакъров.

 

Запитан дали ДПС ще подкрепи искания от БСП вот на недоверие, Чакъров заяви, че вчера са имали консултации с БСП. Имаме и нашите аргументи по отношение на околната среда и водите, и ще ги изложим по време на дебатите за вота, поясни бившият екоминистър.

Ще е много интересно да видим каква ще е позицията на "Воля" и гласуването на независимите депутати при гласуването на вота на недоверие, допълни Чакъров.

Main Menu