Радостин Василев: Когато ми поискат имунитета, ще преценя, но няма проблем да го сваля

22 Апр 2023 10:00

Когато ми поискат имунитета, ще преценя, но няма проблем да го сваля.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Радостин Василев в предаването "ЕвроДикоф" на телевизия "Евроком", отговаряйки на въпрос на водещия Сашо Диков дали ще свали депутатския си имунитет сам.

Относно твърденията на Софийска градска прокуратура, по-скоро аргументацията, с която ми искат имунитета, ще трябва първо да я докажат, в което се съмнявам дълбоко, защото истината е доста различна и този аудиозапис, изразян от контекста, не разкрива обективаната истина, подчерта Радостин Василев.

"Истината е, че аз не съм карал Христинка Иванова да прави нищо против волята си и това ще стане ясно. Сега не съм сигурен дали мога да разкривам детайли, но има и десетина свидетели на нашите разговори с нея, все пак всички хора сме били доброволно, когато сме решавали да напускаме "организираната престъпна група" "Има такъв народ". А записът, който сигурно всички са го слушали, това е 10-15 минути преди пресконференцията, на която тя изведнъж не дойде и ние се чудихме защо я няма", посочи Василев.

"И всъщност всички се бяхме разбрали, че, Вие имате ли съмнения, че тя е била натискана, видяхте ли я на пресконференцията как изглежда - като жертва на домашно насилие. Тя е заплашвана, натискана и най-вероятно е оправдала присъствието си на всички наши разговори с това, че някой я е притискал да е там, което не е вярно. Христинка Иванова присъства доброволно, тя беше взела решение да седне с нас и някой я принуди да не го прави и същият този, който я принуди, я накара да записва някакви неща и да казва, че съм я заплашвал да напуска, в крайна сметка не съм я заплашвал", категоричен е Радостин Василев.

Main Menu